Seuran ( Kaakon Käyttökoirat ) leikkimieliset maastokisat on nyt takana, kisat vietettiin vallan hauskassa ilmassa, se myrsky tuli siis sittenkin. Räntää ja tuulta piisasi. Kisojen osalta ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampia, tosiaankin. Pitäneens alkaa miettimään kuinka pitkään sitä jaksaa hakata päätä seinään, nimittäin tottiskentällä meni päin p..tä! Tottiskaavio oli lyhennelmä bh-kaaviosta, tuttuja liikkeitä siis,lyhyemmillä matkoilla vaan. Mutta Nino oli päättänyt,ettei tee mitään,niin eihän se sitten tee. Sitä en tiedä mistä tänään mätti, mutta niin pieleen meni kuin vain voi mennä. Seuraaminen meni heti alusta mönkään, koira meni vain nenä  pitkin kentän pintaa ja oli ihan hurmiossa, lopulta otin sen hihnaan ja vedin perässä ja riuhdoin nokkaa ylös maasta, aivan hyödytöntä. Tai sain mie hyvän käsilihas-treenin. Liikkeestä istumisessa jäi seisomaan, maahanmenossa kävi istumaan ja luoksetulosta juoksi pusikkoon kuselle.Great! Paikalla makuussa meni maahan noin viidennen käskyn ja näyttämisen (ei tarvinnut sentäs demostroida asiaa käymällä itse maahan..) jälkeen, mutta nyt se pysyi siellä,toisin kuin bh-kokeessa. Todellakin pohjanoteeraus siis!
237216.jpg
(Enpä tiedä tuossa kuvassa nauraako koira mulle vai meinaako näyttää kieltä..Keskisormea se ei onneksi pysty näyttämään. Kuva on siis otettu tottissuorituksen jälkeen..)

Jäljelle lähdettiin samantien kun tottis oli ohi, ei paljon voinut siinä ilmassa jälkiä vanhentaa. Jäljet olivat tänä vuonna pellolla, kun hirvimiehet olivat vallanneet metsät. Pellolla oli valtava tuuli, hyvä,että on tuo mahan kasvatus menossa ja painoa on kertynyt, muuten olisin varmaan lähtenyt tuulen mukana. Jäljet olivat jokaiselle lähes samanlaisia, lyhyitä ( muutama sata metriä), ei kulmia ja kuusi keppiä tai esinettä. Nino lähti  omalle jäljelle reippaasti ja pysyi aika hyvin tuulesta huolimatta  jäljellä, muutaman kerran painui reippaasti sivuun, mutta kokonaisuutena jälki oli positiivinen yllätys, olin varautunut,ettei yhtään keppiä välttämättä löydy. Kuudesta kepistä löytyi kaksi, mutta tuossa ilmassa mie olen tulokseen täysin tyytyväinen!

Loppusijoitus ei kyllä päätä huimaa, viimeiseksi jäätiin, mutta tärkeintähän on osallistuminen! =0) Mukava päivä kylmästä ja märästä huolimatta ja ensi vuonna osallistutaan uudelleen. Ja ONNEA sijoittuneille sekä jälki-että hakupuolella!