Eilinen päivälenkki tehtiin ilman määränpäätä ja koiran ehdoilla, kuljeskeltiin siis hajujen perässä pitkin kylää. Pitäneen taas miettiä tehdäänkö toista kertaa niin tai jos tehdään niin koira pysyy remmissä. Ensinnäkin koira kuljetti meidät lopulta koivikko-heinikko pöheikköön, missä talvella on ihan hyvä kulkea, mutta nyt paikka oli täynnä kuravettä ja liejua. No, koirasta se oli kivaa ja vielä kivemmaksi muuttui, kun mamma laski remmistä irti ja siinä samassa lähettyviltä pinkaisi pupu pakoon ja koira perään. Hivenen joutui äänihuulet koville koiraa kutsuessa, vaikka melko turhauttavaa se enää sekunti liian myöhään on rääkyä. Sen verran oli onneksi fiksu jänö,että juoksi jyrkkää kalliota pitkin ylös ja koiralle tuli ongelmia ylös pääsyn kanssa, että ei auttanut kuin "totella" käskyä ja palata takaisin. Jokohan sitä taas vähän oli shokkihoitoa ja muistaisi,et täällä kulmilla noita jäniksiä ja rusakoita on pilvin pimein.. Ja tuo hyvin koulutettu saksalainen ajowartti lähtee takuu varmasti perään.

Tänään ei ole enää jahdattu pupusia(mutta syöty kyllä pupun paskaa aamulenkillä,nami), mutta rauniotreenien merkeissä haettiin maalimiehiä. Treeneihin sai olla taas tosi tyytyväinen, neljällä ukolla otettiin treenit ja koiralla oli intoa touhuta ja ilmaisut sujui hienosti. Toisen maalimiehen kohdalla meinasi tulla ongelma, ukko olisi pitänyt saada betonin läpi ja koiralla meinasi jo mielenkiinto lopahtaa, kun mitään ei tapahtunut ja oli jo menossa tarkistamaan seuraavaa piiloa, mutta tuli kutsuttaessa takaisin (wau!) ja reitti maalimiehen luokse löytyi. Ainut positiivinen asia taitaa tässä lumettomassa joulukuussa olla se, että ollaan pystytty treenaamaan raunioilla, jossa ryhmän kaikki koirat tuntuvat viihtyvän!
Treenien jälkeenkin piisasi vielä sutinaa. Alku-illasta käytiin mun isän luota hakemassa isän Viipurista tuomat yhdistelmä-vaunut. Hyvältä vaikuttivat ainakin pikatutustumisen jälkeen, aika näyttää miltä sitten tuntuvat, kun joutuvat tositoimiin. Käyttöä niillä tulee olemaan paljon! Ninon kanssa vaan huolettaa, liekö sille on iskemässä vauvatarvike-allergia, sen verran moneen kertaan aivasteli, kun purettiin vaunuja pakkauksesta.. Lähipäiviin kun on nyt mahtunut hoitopöytää, sängyn kokoamista, vaunuja.. =0) Vaunureissun jälkeen oli vielä edessä auton pesu isännän työmaalla, siihen myö kyllä osallistuttiin vain sivu-ovesta häipymällä pikaiselle iltalenkille.
Huominen päivä taidetaan taas viettää kotona lorvien ja rentoutuen, ja pitäneen askarrella Nino-joulukortit loppuun. Voittaja-06 näyttelyssä olisi hoffit huomenna vuorossa ja kovasti olisi ollut mielenkiintoa lähteä näyttely katsastamaan, mutta sen verran mietityttää oma jaksaminen,että taitaa jäädä väliin, pitkä päivä olisi kuitenkin tiedossa. Täällä kotona pidetään peukkuja treenikaverille,Vallu-hoffille, että näyttely sujuu hyvin!