Eilen oltiin taas hakuilemassa ja treenit piti tällä kertaa Minna. Ja täytyy sanoa,että hyvät treenit pitikin! Ihan hyvää tekee saada välillä uutta näkökulmaa ja vinkkiä. Kiitos Minna!
Ninon kohdalla maalimies-ongelmaan yritetään nyt puuttua ihan uudella tavalla ja tavallaan aloitetaan treenit alusta. Nino kun selvästi ahdistuu maalimiehistä ja siitä syystä ollaan kokeiltu oikein iloisia ja riehakkaita (=siis tosi kivoja??) maalimiehiä ja todennäköisesti koira on entisestään ahdistunut ja paineistunut. Eli luultavasti ollaan menty metsään ja pahasti.
Eli nyt alkuun etsiminen hoidetaan liinassa ja koiran saadessa hajun,sitä yllytetään etsimään ja edelleen maalimiehelle edetään liinassa. Mun tehtävä on maalimiehen luona huolehtia, ettei Nino koske "ukkoon", mutta muuten pysyn passiivisena. Maalimies palkkaa koiran maahan, n.metrin päähän, rauhallisesti,ilman mitään hillumisia. Kun maalimies on oman osuutensa hoitanut, on mun vuoro kehua kovasti. Näillä eväin mennään muutama kerta,että koira sisäistää homman. Jatkossa sitten koira lasketaan hajun saadessa irti liinasta ja annetaan käsky, joka sekin pitäisi nyt laittaa vaihtoon..
Tällä konstilla ainakin eilen treenit sujui ja nähtiin ne ongelmakohdat. Koira etsii kyllä,mutta lähestyessään maalimiestä alkaa selvästi kiertämään kauemman kautta ja tekee sijaistoimintoja,nuuskuttelee ja kuseksii.
Mielenkiinnolla tässä odotellaan seuraavia treenejä,jotta päästää uudelleen kokeilemaan,miten homma sujuu jatkossa!