Sunnuntaina tosiaan lähdettiin Maijun ja poikien kanssa Anjalankoskelle Apky:n järjestämään speedraceen.
Maxi koiria oli ilmoitettu n.30,mutta ainakin muutama oli jäänyt poijes. Vähän jänskätti,kun oli nurmikenttä kyseessä,että jääkö Nino nuuskuttelemaan matkan varrelle, ainakin siinä odotellessa hajut oli hyvät! Mutta onneksi motivaatio mamman luokse on joskus edes huipussaan ja Nino juoksi hienosti. Aika oli 6,74,matka 80m,vissiin suht sama kun lauantaina Kotkassa. Henk.koht. sijoitusta en tiedä,mutta joukkuepronssia (ruokasäkki =) siis ) saatiin ajalla 20.05. =D
Joukkepotrettikin saatiin tällä kertaa.
1968657.jpg
Kuva.Tuula Sorakari
Kotkan Speedrace tuloksetkin olivat tulleet nettiin, Nino oli 66 (124 koiraa näytti saaneen ajan), joukkesijoitus oli hieno 10/23! Hyvä meijän joukkue!Ens syksynä toivottavasti viimeistään juoksentelu saa jatkoa, on niin kivaa puuhaa.=)Pitääköhän harkita seuraavaksi koiraksi vinttikoiraa?
Sunnuntaina sitten ajettiin Ninon kanssa Anjalankoskelta suoraan rajan tuntumaan ja mökille,lauantaina keksittiin ihan ex tempore,että lähdetäänpäs,kun siellä kerran mökki oli vapaana. Miro ja isäntä oli mennyt sinne jo aikasemmin päivällä. Sunnuntaina ei paljon mitään ehditty puuhata,sen verran aikaisin tulee pimeä ja tuolla "metsänkeskellä" se on oikeesti tosi pimeetä. Mökkipihassa ehdittiin vähän valosan aikaa puuhailla ja olla vaan.
1968689.jpg
Tämäkin mökkiloma meni taas ihan normaaliin tapaan,ulkoiltiin,saunottiin,grillattiin. Maanantain vastaisena yönä oli ihan kunnollinen syysmyrskykin,mutta eipä tuo haitannu mittään.
Ninon kanssa tehtiin pari jälkeä (tuli sekin tavoite saavutettua,että jäljestetään ennen leikkausta). Jäljet vanhenivat syömisen ja pakollisten päivätorkkujen takia eilen sekä tänään lähes kolme tuntia. En tiedä johtuko siitä vai mistä,mutta jäljellä edettiin tosi rauhallisesti ja tarkasti. Mitään pitkän pitkiä jälkiä en tallonut(n.200-300m,eilen 4 ja tänään 5 keppiä),mutta haastetta toi isojen ojien ylitykset,puunrungot,kalliot. Oltiin tyytyväisiä jälkihommiin molemmat. Tai ainakin Nino näyttää ihan onnelliselta.
1968722.jpg
Jäljestyksen lomassa Nino joutui myös ahkerasti leikkimään etsintä-leikkiä, Miron lempileikki on nykyään piiloon meno ja sieltä kajahtaa pian kutsu "Hauva,ettiiii".=) Ja Nino hauskuutti meitä yrittämällä pyydystää jalkapalloa merestä,epäiltiin,että uikohan se Haminaan asti,ennen kun saa hampailla otteen,mutta onneksi  se onnistui ihan siinä mökkipoukamassa.=)
On se vaan tuolla mökkimaisemissa tullut huomattua,että Nino on jotenkin ihan eri koira siellä. Jotenkin rennompi ja vapaampi, välillä hyvällä tavalla vallaton. Se vaan on jotenkin oma itsensä siellä. Ihana huomata kuinka koira oikeesti nauttii elosta.=)
Eilen nähtiin vihdoin metsäreissulla muutakin eläimistöä,kun hovawart metsässä. Nino otti jostain selvän hajun ja pistin sen kiinni,kun ajattelin,että metsässä on muitakin kun me,vaikka ilta jo alkoikin hämärtyä. No mitään ei näkynyt eikä kuulunut ja vähän ajan päästä Nino kiskaisi ja laskin sen menemään hihna perässä. Kovin pitkälle se ei mennyt ja kun pääsin koiran lähelle katoin,että kiva, oot löytänyt jonkun nami-nami raadon. Ihan helposti Nino lähti siitä pois nuuskuttamasta ja parin metrin päästä kattelin,että hetkinen,raatohan hengittää. Ja kohta nosti raadoksi luultu supikoira päätään ja vähän epäilevin askelin hiipparoi takaisin metsikköön. Taisi olla citypupuihin tottuneelle ja niitä mieluusti jahtaavalle koiralle iso yllätys toisenlainen elukka ja jätti sen suosiolla rauhaan. Nyt vaan toivotaan,ettei siinä ollut kapia tai muuta mukavaa koiraan tarttuvaa,kun läheisessä kontaktissa kuiten olivat. Ihan riittämiin on huomenna olevassa silmänäppy-leikkauksessa ja sen sairaslomassa ilman kamalaa kutinaakin..
Vähän enemmän kuvaräpsyjäkin tähän piti lisätä,mutta taas vaihteeksi tuo kuvagalleria ei toimi..