Hellettä ainakin on tämä heinäkuu tarjonnut ja se on vähän rajoittanut koiran elämää. Ihan ei kamalasti raaski toista helteessä höykyttää ja tosin Nino mieluusti kuumimpaan aikaan kääntyykin kotio päin,kun on tarpeensa tehnyt. Treeneissä tosin ollaan käyty kelillä kuin kelillä, lyhennetty sitten vaan jälkeä,jos oikein on kuumaa pukannut. Treeneissä Nino kyllä jaksaa hyvin,tosin tää kesä on mennyt vähän vaihtelevasti,joka treeneissä on jäänyt 1 -3 keppiä,välillä on mennyt ihan suoraan keppien yli,ei vaan ole niitä haistanut. Uimassakin ollaan käyty,viime kerralla oli niin julmettu tuuli rannassa,että frisbeekin meni aaltojen mukana menojaan.

P7150574-normal.jpg

P7150579-normal.jpg

P7150561-normal.jpg

P7150590-normal.jpg

Ja viimmisimmän uintikeikan jälkeen Ninolla oli taas muutaman päivän ontuminen ja käveli pää vinossa,näitä on nyt keväästä lähtien ollut aika ajoin. Koira ei vaikuta varsinaisesti kivuliaalta ja liikkeelle lähdön jälkeen ontuminenkin usein helpottaa. Viime kerran jälkeen suunnittelin jo eläinlääkäri käyntiä,mutta taas vaiva meni omineen ohi. Rannassa se tosin kiipesi vedestä aina liukkaimmasta ja hankalimmasta paikasta ylös ja kotona oltiin pitkään ilman mattoja ja liukastumisia sattui jatkuvasti,kiirellä kun pitää sännätä ylös,jos jossain tapahtuu jotain eli voihan nuo olla ihan lihasjumejakin. Varsinaisesti mikään rasitus ei tunnu laukaisevan ontumista,vaan ehkä juurikin liukastumiset,talvella nuoskalumessa kahlaamiset ja uppoamiset hankeen. Paikkaakin on vaikea arvuutella,mutta etupäässä se näkyy,jommankumman etujalan ontumisena ja pään vasemmalle kääntämisen vaikeutena. Vakuutus aikaa meillä on ensi vuoden syksyyn,että siihen mennessä olis sitten paras asiaa tutkia jos meinaa tutkia..Joitain vuosia sitten NInolta niskat kuvattiin,mutta niistähän ei oikein mitään selvinnyt. Mutta ei auta kun olla seurantalinjalla,ihan kun ei ylimääräinen raha puissa kasva,niin ei viitsisi lähteä vaan varmuuden vuoksikaan tutkimaan,kun tilanne ei ole kertaankaan ollut sellainen,että se elämää rajoittaisi tai koira olisi oikeasti tosi kipeän oloinen.

Nyt tosiaan kun on heinäkuu,niin tokihan ollaan käyty perineteisillä marjaretkillä,tosin marjat ja sienet on aika kortilla sen verran kuumaa ja kuivaa kun on. Pientä saalista on silti saatu, ja ollaanpahn sitten retkeilty samalla. Ekalla sienikeikalla näkykin oli perinteinen.

034-normal.jpg

Nyt ei enää ole löytynyt mitään viilennyspaikkaa, kaikki kuraojat ovat kuivuneet,joten ei auta kun huilia mättäällä,kaiken juoksentelun ja touhuilun välissä.

P7300674-normal.jpg

P7300668-normal.jpg

P7300670-normal.jpg

P7300685-normal.jpg

P7300693-normal.jpg

Viime viikonloppuna oli taas hoffierkkari,jossa olin sunnuntaina näyttelyä katsomassa,Ninokin oli tarkoitus ottaa mukaan turistikoiraksi,kun on raukka paljon joutunut olla kotona kun me ollaan viiletetty erinäisissä huvittelupaikoissa ja Miron pesis-ja jalistreeneissä pitkin kesää,mutta onneksi jo aamusta oli lämmin ja mulla kerrankin välähti. Tervakoskella oli niiin  kuuma,että lämpöhalvaus oli lähellä itselläkin,että Nino varmaan oli ennemmin ihan onnellinen maatessaan kotona,kun katselemassa paahtavassa helteessä rotutovereitaan. =) Mutta näin meillä. Nyt aletaan valmistautua Kaakon Käyttökoirien mätsäriin, joka on torstaina,johon tosin osallistun vain minä. Ja ens viikolla on elomarkkinat,johon sitten avajaiskulkueeseen ollaan osallistumassa molemmat.