Muutaman vuoden tauon jälkeen järjestettiin taas seuran maastokisat viime lauantaina,oikeastaan kiittäminen on Katjaa,että saatiin kisat pystyyn ja leiriltä yli jääneet makkarat pois Katjan pakastimesta. ;) Edelliset maastokisat ovat olleet vuonna 2009, että onhan siitä jo sitten aikaa. Tänä vuonna oli mukana 7 hakuilijaa ja 7 jälkeilijää. Tottikset tehtiin tason mukaan,kisa-valmiit tekivät omansa ja noviisit omansa ja sitten oli vielä vähän  variaatioita,esim namin käytöstä rokotettiin muutama piste jne..

Jälki-koirakot meni maastoon ensin, alun perin oli tarkoitus,että jälki-osuus on myöhemmin,että ehtii keli vähän lämmetä,mutta hirvenmetsästyksen takia maastoja ei hakuilijoille ollutkaan,niin tehtiin sitten näin päin,että eka maasto ja sitten tottis. Hakuilijat saivat sitten jälkeilijöiden maastot käyttöön omien tottisten jälkeen.Kylmä oli kuin hitto koko päivän,muutaman kerran ripsi räntääkin,mutta onneksi ei maassa nyt kummemmin kuuraa ollut vaikka aamusta aloitettiin. Nino sai pk- jäljen nro 3 ja hetki sitten odoteltiin. Että saatiin meitä edeltävät pk-jälki ja muutama pelastusjälkikoirakko matkaan. Janalla Nino vähän sekoili, oikasi liian aikasin ja saatiin käsky palata janalle. Sen jälkeen tuli selvä tenkkapoo,mitäs ollaan tekemässä,muutamat hakuilut on vissiin vaikuttanut,kun ei ollutkaan enää varma mitä pitää etsiä,kun kerran "jäljeltä" kiskottiin pois. Siinä sitten hetki ihmeteltiin ja sitten tuli oivallus ja matkaan. Mie kuulemma vähän roiskasen koiraa matkaan, siitä tuomarilta 2 pistettä miinusta. =) Jälki sujui pitkästä aikaa tosi hyvin ja kaikki kepit löytyi,tosin vitosen yli käveli ensin ihan suoraan. Mutta tulos siis 6 keppiä ja pisteet 198/200,jee! =D

Tottishan on se kauhun paikka aina! Ei voi minkään, että mie menen lukkoon,nyt ihan oikeesti ja innolla harjoteltiin ja Nino, vanha konkari osaakin jotain,mutta sitten, kun joutuu tosipaikan eteen,olkoonkin vaikka kuin leikkimieliset seuran maastokisat niin mä hyydyn. Siis hauskaa oli nytkin,eikä varsinaisesti edes tottis jännittänyt ja  Sanna-tuomari oli liikkeenohjaaja,että kamalasti ei tarvinnut edes muistaa ,niin silti mä sähläsin. Pisteitä noviisi- tottiksesta siis 35/50. (johon siis kuului seuraamista,käännökset oikealle ja vasemmalle,pari täyskäännöstä,liikeestä istuminen ja maahanmeno ja luoksetulo sekä paikalla makuu) Oltais voitu ehkä saada enemmänkin,jos en olis paljastanut meitä,olin paikkamakuussa muutaman metrin päässä Ninosta ja jossain vaiheessa vilkasin sitä, niin mun luoksehan se sieltä hipsi ja kävi viereen maate. Olis vaan pitänyt pokkana hipsiä itse eteenpäin. =) =) Ja todeta Sannalle,kun kysyi,että ei,ei ollenkaan kukaan ole liikkunut. ;) Kylmyydestä huolimatta oli ihan huippu kiva päivä ja kaiken kruunasi kiva yllätys,Nino oli sijalla 3, pisteillä 233. Saatiin hieno pokaali ja koirankeksi- pakkaus palkinnoksi,hyvä myö. Yks piste enemmän niin oltais oltu Katjan ja Velmun kanssa hopea- pallilla. =)

Loppuun kuvia  @Katja Tilli

Jäljelle menossa

IMG_8728-normal.jpg

Tottis,seuraaminenhan näyttää hyvältä,tosin ei se tota koko aikaa tod. ollut.

IMG_8787-normal.jpg

IMG_8788-normal.jpg

IMG_8796-normal.jpg

Palkintokolmikko, Taru ja Tira,Katja ja Velmu, Mie ja Nino sekä tuomari Minna.

IMG_8953-normal.jpg

Väsynyt kisaaja ja hieno pokaali

DSC_0689-normal.jpg