Vihdoin saatiin pakkasilmat tänne etelään ja sattuipa sopivasti itselleni pari vapaapäivääkin, joten ollaan saatu nauttia ulkoilusta kunnolla.Tai nauttia ja nauttia,Nino on ollut aivan tolkuton hihnakulkija. Hyvät hajut ja muutama luppopäivä (vaikkakin isäntä raahasi Ninon maanantai-aamuna kevyelle 7km aamulenkille) on pistanyt taas punttiin vauhtia ja mie olen välillä hyppinyt tasajalkaa ja lasetellut ärräpäitä siellä remmin toisessa päässä..
Eilen käytiin parituntisella lenkillä Sakun kanssa,osan matkaa saivat pojat rymistellä vapaana ja alkumatkasta tuloksena olikin se,että Nino alkoi ontumaan oikeaa takajalkaa. Mitään vammaa siinä ei näkynyt,että en sitten tiedä,ehtivätkö pojat sen verran lutrata jäisessä lätäkössä,että ontuminen johtuikin siitä,että tassua paleli. Loppulenkistä puolestaan Saku häipyi omille teilleen ja sehän ei Ninolle sovi, ja Sakun takasin tullessa, se otti ja taklasi sekä purasi Sakua persuksista,sillä tuloksella,että Sakua oikeesti sattui ja se jäi polun penkalle makoilemaan. Tästätkin onneksi selvittiin säikähdyksellä ja karvatupuilla, eikä pojille edes tullut riitaa asiasta. Ninolla on ollut kakarasta lähtien tapa kuumuessaan tai kaverin palatessa reissultaan taklata täysiä päin ja näykkästä kankusta..Ei välttämättä kivaa..
Iltasella ehdittiin eilen vielä joulu-ostoksille Miron ja mummin kanssa ja nyt olisi yllättäin kaikki lahjat kasassa! Ja joulukortit on rustattu ja postitettu. Nyt enää sitten odottaa lahjojen paketointi ja pienet joulusiivoukset, mutta ne saa jäädä ensi viikkoon. Onneksi löytyy ensi viikolta lyhyitä työpäiviä ja yksi vapaa, jotta eiköhän tässä kaiken ehdi.
Tänään ulkoiltiin sitten myös parituntinen vaunujen kanssa. Mie kuvailin Ninosta muutaman jouluisen kuvan, työn ja tuskan takana se oli,kun kuvauspaikasta menneen normaalisti talvella jäälle ja sinnehän Nino oli nytkin paahtamassa tonttuhattu suussa..Mutta eipä vielä näillä keleillä ole jäälle asiaa, toivottavasti kuitenkin jossain vaiheessa talvea. Mie niin kuumeisesti odotan,että pääsen kiskomaan Miroa pulkassa jäällä ja Nino saa juosta vapaana kuin taivaanlintu (vaikka todennäköisesti se ei juokse ellei mukana ole kaveria tai edes variksia joita pöläytellä ilmaan. =)