N. 13 vuotta takaperin mietittiin äidille koiraa,pohdittiin rotuja,selailtiin koirarotu-kirjoja.Mietinnässä oli koiran kokoinen koira,liikunnallinen,koira jolla on myös "omat aivot" ja mitä kaikkea niitä erilaisia kriteerejä silloin olikaan.. Yksi sieltä koirakirjojen rotuesittelyistä sitten löytyi. HOVAWART. Huomenna Roni täyttää 13 vuotta, talvella näytti jo takajalkojen osalta huonolta, jalat lähtivät usein alta,vaikka muuten ukkelilla elämäniloa vielä oli ja äidin kanssa juteltiin,että ei ole oikeutettua lopettaa elämää vain ns. vanhuuden vuoksi,mutta kipuja ei tarvitse kärsiä ja toki eläimen on päästävä myös liikkumaan. Joten päätös oli, että kokeillaan ensin kipulääkettä tabletteina ja 4:n sarja pistoksia ja jos niistä ei olisi tehoa,Ronin olisi aika mennä.Mutta tässä sitä nyt ollaan. Vanhan herran vointi on ok, askel on vanhan,mutta vielä jaksaa. Lenkkiä Romppana köpöttelee korttelin ympäri monesti päivässä ja vahtii kuistiaan. Epätasaisuus maastossa aiheuttaa horjahtelua,mutta kivuttoman ja onnellisen oloinen koiruus on edelleen.

ONNEA SIIS RONI (Pulakorven Schönlebe) 13V!

Ronista siis johtuu, että mullakin on hovawart. Ja tulee luultavasti aina olemaan. Mitä sitä nyt hyvää vaihtaisi, ellei sitten allergia iske niin pahaksi,että on väkisinkin mietittävä jotain muuta rotua, koiraa joka soveltuu paremmin ulkokoiraksi,toivottavasti ei koskaan kuitenkaan tarvitse alkaa täysin koiratonta elämää harkitsemaan. Omista ongelmistaan huolimatta on koirallisen elämä mukavaa. Tiistain jälkitreenit oli taas hyvät,oli maastoa jos monenlaista,hakkuu-aluetta, ihan normi metsää, kalliota,pururadan ylitystä. 6/6 keppiä löytyi  pienillä kommervenkeillä. Jos ihan tosi toimissa oltais oltu,olis saattanut viimminen jäädä,mie töpeksin kun en ymmäränyt,että koira hukkas jäljen toisella kalliolla,siks se nuuskutti niin penteleesti.. Mutta jäljen tallaaja auttoi ja vinkkasi,että hukassa ollaan ja päästiinpä taas jäljelle. Esineruutukin sujui hienosti,vaikka Ninon pikku-apurina ruudussa juoksenteli Miro, pikkasen siis häiriötreeniä. Me kun ei niin tosissaan treenata,niin Miro sai myös lähettää Ninon esineruutuun,olipa pienellä miehellä myös mietitty käsky valmiiksi..Koira lähetettiin matkaan käskyllä Etsi Väinö.Mistä lie tuonkin keksi,mutta koira toi silti esineen.

Muuten meillä on jatkunut se remontti,nyt on lattiat ja tapetit laitettu,muutamat listat ja pikku- fiksaukset puuttuu. Hirvee homma koko mokoma pieni remontti! Kauhulla ajattelen,jos jotain suurempaa olis pitänyt tehdä.

Pojillakin oli tylsää..

Mutta tänään käytiin iltapäivällä vähän hurvittelemassa rantamaisemissa. Loppuun siis kuvia.